U bevindt zich hier: 

CropDesign nv

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

CropDesign nv

Aantal werknmers: 142

Titel van het project: "A stretch a day keeps the doctor away"

Hoe werd invulling gegeven aan nv gezond door CropDesign nv?

Samenwerking

CropDesign nv werkt voornamelijk samen met aanbieders en dienstverleners voor een invulling te geven aan hun aanbod naar de eigen werknemers. Verder zijn ze ook lid van vzw Ardoyen, een consortium van bedrijven en instellingen die op het Technologiepark in Gent gevestigd zijn. Crop Design nv blijkt in deze bedrijvenvereniging vooral actief te zijn in het kader van meer duurzame mobiliteit (deelname Mobiweek, Cambio). 

Gedragsverandering

Er is een mix van sensibiliserende activiteiten, acties en structurele maatregelen. Jaarlijks wordt er een gezondheidsweek georganiseerd, 4 keer verspreid over het jaar wordt gratis fruit aangeboden en er wordt aandacht gevestigd op de aanpak van stress door het aanbieden van cursussen timemanagement en werken met goesting. Daarnaast is spelmateriaal ter beschikking van de werknemers, zijn er douches en picknicktafels en wordt op verschillende plaatsen in het gebouw meer gratis water aangeboden. Tegelijkertijd werden ook maar 2 in plaats van 3 frisdrankautomaten geplaatst, waardoor medewerkers meer water drinken dan vroeger. Elke medewerker die zich engageert om met de fiets naar het werk te komen krijgt een gratis helm en fluohesje. Viermaal per jaar wordt ook een lunch-contest georganiseerd. Werknemers brengen dan hun favoriete gezonde of veggie gerechtje mee en geven hierop aan elkaar punten. Het toevoegen van dit wedstrijdelement moet meer medewerkers motiveren en sensibiliseren om deel te nemen. Hierdoor zullen meer medewerkers ook eens stilstaan bij hun eetgedrag. Door een juiste mix van activiteiten te organiseren lijkt Crop Design nv erin te slagen gezond gedrag bij de werknemers te bekrachtigen. Zo sluiten steeds meer nieuwe mensen zich aan om mee te gaan lopen tijdens de middag en komen er via de ideeënbox meer suggesties/vragen rond het thema gezondheid. 

Verankering in het beleid

CropDesign nv besteed duidelijk aandacht aan het proces om het thema gezondheid op een duurzame manier te integreren. Bovendien werd er een werkgroep ‘gezondheid op het werk’ opgericht. Hierin zitten zowel werknemers, werknemersafgevaardigden van het CPBW als werkgeversafgevaardigden van het CPBW. Dit maakt dat het draagvlak binnen de organisatie en de betrokkenheid van medewerkers groot is. Door gebruik te maken van een ideeënbox kunnen werknemers suggesties doen of vragen stellen aan deze werkgroep die betrekking hebben op het thema gezondheid. Dit verhoogt nog eens extra de betrokkenheid van werknemers om te participeren in het beleid en zijn de noden/interesses gekend. Voor medewerkers die tijdens de middagpauze aan sport willen doen wordt een extra verzekering aangeboden. 

Weten hoe dit er in de praktijk aan toe ging? 

Bekijk hier de presentatie van CropDesign nv op de prijsuitreiking van de nv gezond award 2014.

Nog meer info nodig? 

Neem contact op met Janina De Clercq (werkgroep gezondheid) - janina.de-clercq@cropdesign.com


design by Zimbo & implementation by e2e NV