U bevindt zich hier: 

De Poort vzw

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

De Poort vzw

Aantal werknemers: 63

Titel van het project: "Happy together"

Hoe werd invulling gegeven aan nv gezond door De Poort vzw?

Samenwerking

Er wordt vooral samengewerkt met externe organisaties in kader van het eigen aanbod, hierbij speelt het sociale aspect van de dienstverleners een belangrijke rol. Vzw De Poort getuigt m.a.w. van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap. De dienstverleners waarmee wordt samengewerkt zijn vzw Mobiel, vzw Mentor, Icoba, OCMW, Provincie West-Vlaanderen en strijkdienst Makkie. Zo wordt er o.a. samengewerkt voor het aanbieden van bedrijfsfietsen, voor het voorzien van soep of voor vormingen in kader van ergonomie. 

Gedragsverandering

Medewerkers die tijdens de werkuren of naar het werk fietsen kunnen beroep doen op een bedrijfsfiets waar gratis onderhoud is inbegrepen. Andere structurele maatregelen die medewerkers kunnen aanzetten tot gezonder gedrag zijn flexibele werkuren of thuiswerk, aanbieden van verse soep op het werk of het voorzien van ergonomische werkomstandigheden. Werknemers hebben ook de mogelijkheid om hun strijk via het werk te laten doen, op die manier kan meer tijd vrijkomen om bvb. wat meer te gaan bewegen. 

Verankering in het beleid

De missie van De Poort vzw is letterlijk een open poort zijn voor kansengroepen naar duurzaam wonen en werken, waarbij de mens centraal staat. Ook de eigen medewerkers zijn daarom belangrijk. Gezondheid van medewerkers is bij vzw De Poort dan ook gekoppeld aan de missie en de waarden van de organisatie. Op verschillende gebieden worden er daarom inspanningen gedaan om de medewerkers fit, gezond en tevreden houden. Dit gebeurt aan de hand van kleine en laagdrempelige acties. Aan de hand van een ideeënbus kunnen medewerkers hiervoor suggesties doen.

Nog meer info nodig? 
Neem contact op met Wannes Desramault (Inschakelingscoach) – wannes.desramault@depoortvzw.be


design by Zimbo & implementation by e2e NV