U bevindt zich hier:  nv gezond award Editie 2012

GEDURFDE MAALTIJD: Groentelasagne

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Voor 1 persoon: 3 lasagnebladen - 3 schijfjes komkommer - 4 schijfjes tomaat - 2 geraspte wortelen - 50 g gekookte broccoli - 1 schijf verse ananas of ananas op eigen sap - 15 g strooikaas - 1 sneetje (= 20 g) magere kaas - 1 sneetje (= 40 g) gekookte ham - 100 g gekookte aardappelen in schijfjes (afgekoeld) Voor de saus: 1 eetlepel bindmiddel - 1 eetlepel vetstof - 100 ml halfvolle melk.

Kook de lasagnebladen en de broccoli gaar. Rasp de wortelen, snij de tomaat en de komkommer in schijfjes. Maak een bechamelsaus. Neem een schaal en leg hierin vervolgens: 1 gekookt lasagneblad, de aardappelen, ½ sneetje ham, de komkommer en tomatenschijfjes, het tweede lasagneblad, ½ sneetje ham, het sneetje kaas, de ananas, de wortelen en de broccoli, daarop het derde lasagneblad en overgiet met de bechamelsaus. Bestrooi ten slotte met de strooikaas en plaats de schaal even onder de grill tot u een lichtbruin korstje hebt.


design by Zimbo & implementation by e2e NV