U bevindt zich hier:  Projecten Bedrijvenpark Kortrijk Noord vzw

Bedrijvenpark Kortrijk Noord vzw

Titel van het project: “Al fluitend naar het werk”

Hoe werd invulling gegeven aan nv gezond door Bedrijvenpark Kortrijk Noord vzw?
“We willen de werknemers motiveren om meer  te bewegen, te sporten en een gezondere levenshouding aan te nemen. Fittere werknemers renderen namelijk meer dan minder fitte werknemers. Door het organiseren van o.a. middagwandelingen (‘Noonwalks’), steeds gecombineerd met een bedrijfsbezoek, wordt ook een sociaal aspect bereikt: werknemers van verschillende bedrijven leren elkaar kennen en dit leidt tot kruisbestuiving en wie weet zelfs tot carpooling…
Bovendien gaat het bedrijvenpark gebukt onder veroudering en zijn er grote infrastructuurwerken aan de gang. Door deel te nemen aan de nv gezond award willen we het bedrijvenpark klaarstomen voor een toekomst met blije werknemers in een groenere omgeving met mogelijkheid tot gezonde ontspanning.”

Waarom koos de jury voor Bedrijvenpark Kortrijk Noord vzw als winnaar?
“Dit project is ‘nv gezond’ in de praktijk. De bedrijvenvereniging met parkmanager Bert Demeulemeester is de motor van de gezondheidsactiviteiten. Er is een sterke netwerking met lokale aanbieders en met de bedrijven onderling waardoor activiteiten goedkoop of kosteloos aangeboden kunnen worden en zowel ondernemers als werknemers elkaar beter leren kennen. De bedrijvenvereniging organiseert en communiceert diverse activiteiten. Sinds maart 2012 wordt maandelijks de noonwalk georganiseerd, een structurele activiteit waarvan de effecten zichtbaar worden: werknemers gaan ook op andere momenten vaker lunchwandelen. De bedrijvenvereniging werk systematisch aan het gezondheidsproject. De bevraging bij medewerkers zorgt voor een goede afstemming van de activiteiten (diversiteit in activiteiten) én een draagvlak bij werknemers voor deze activiteiten. Het project ‘Fluitend naar het werk’ heeft een grote modelwaarde voor andere bedrijven, bedrijvenverenigingen of groepen van bedrijven. Dit project laat zien dat samenwerken de haalbaarheid om gezondheidsactiviteiten op te zetten vergroot en dus drempels verkleint.”

Lees hier het interview in Manager Magazines van de winnaar van de nv gezond-award 2012 in de categorie ‘groep van bedrijven’.

Weten hoe dit er in de praktijk aan toe ging?
Bekijk hier de presentatie van Bedrijvenpark Kortrijk Noord vzw op de prijsuitreiking van de nv gezond awards 2012 .

Nog meer info nodig?
Neem contact op met Bert Demeulemeester (Parkmanager Bedrijvenpark Kortijk-Noord vzw) – bert@kortrijk-noord.be


design by Zimbo & implementation by e2e NV