U bevindt zich hier:  Projecten Kennedypark Kortrijk

Kennedypark Kortrijk

Titel van het project: “Stappen naar Compostella”

Hoe werd invulling gegeven aan nv gezond door Kennedypark Kortrijk?
“De werkgroep NV Gezond Kennedypark wil aandacht hebben voor ervaringsuitwisseling tussen de bedrijven over gezondheidsactiviteiten maar ook over andere feel good activiteiten (bvb. strijkservice, fietspunt, kinderopvang, etc…). In dit kader wil de werkgroep in het najaar van 2012 een eerste infomoment organiseren voor personeelsverantwoordelijken en/of directies van bedrijven gelegen op en rond het Kennedypark, waar het project ‘Stappen naar Compostella’ in woord en beeld zal worden voorgesteld met onder meer ook een Logo-stand voor persoonlijke fitheidsmeting, een introductie van het ‘verwandelconcept’ en uitwaaifaciliteiten in onze werkomgeving (bos, wandelpaden, vijver, looppiste, sporthalle etc.). Dit wordt gekoppeld aan een gezonde lunchbox.

Als eerste project wil de werkgroep NV Gezond Kennedypark het project ‘stappen naar Compostella’ uitwerken. De werkgroep wil zo veel mogelijk bedrijven op het Kennedypark mobiliseren om hun medewerkers in mei 2013 te laten meestappen naar Compostella. Medewerkers kunnen hun stappen bijhouden met behulp van een stappenteller. De concrete uitwerking van het project is in nog voorbereiding. In samenwerking met een aantal hogescholen wordt gezocht naar een geschikte stagestudent die de coördinerende rol van het project ‘stappen naar Compostella’ kan opnemen.

Daarnaast wil de werkgroep NV Gezond Kennedypark de mogelijkheid bekijken om een aantal bestaande gezondheidsinitiatieven op het Kennedypark open te stellen voor of uit te dragen naar andere bedrijven op het bedrijventerrein.  Denk hierbij aan het openstellen van de fietsdag van SDWorx of het verder uitdragen van het concept ‘verwandelen’ van Intercommunale Leiedal. Daarnaast is momenteel een werkgroep opgestart met een aantal gevestigde bedrijven rond de realisatie van een mogelijk ‘servicepunt’ op het Kennedypark. Een punt waar bvb. fietsen zouden kunnen gehuurd worden, was- en strijkdienst geïntegreerd is, …” 

Weten hoe dit er in de praktijk aan toe ging?
Bekijk hier de presentatie van Kennedypark Kortrijk op de prijsuitreiking van de nv gezond awards 2012 .

Nog meer info nodig?
Neem contact op met Petra Decant (Projectontwikkeling en communicatie Intercommunale Leiedal) – pdc@leiedal.be


design by Zimbo & implementation by e2e NV