U bevindt zich hier:  Projecten Huishoudhulp Van Cauteren bvba

Huishoudhulp Van Cauteren bvba

Aantal werknemers: 159

Titel van het project: “Verankering van het gezondheidsbeleid”

Hoe werd invulling gegeven aan nv gezond door Huishoudhulp Van Cauteren bvba?
“Huishoudhulp Van Cauteren hecht veel belang aan het welzijn van haar medewerkers en wil zich dan ook onderscheiden door een op maat gemaakt personeelsbeleid. Zo wordt steeds veel aandacht besteed aan het vinden van de juiste mensen op de juiste plaats, aan het respecteren van de work-life balance van de medewerkers en aan het voorzien van begeleiding, ondersteuning en opleiding.

Als mensgerichte onderneming is Huishoudhulp Van Cauteren dan ook begaan met de gezondheid van de medewerkers. Enerzijds omdat het management gelooft dat gezonde medewerkers ook meer tevreden werknemers zijn. Anderzijds is huishoudhulp een fysiek veeleisende job waarbij een goede gezondheid goed van pas komt.
Initiatieven die in dit kader werden/worden genomen voor het personeel: gezonde kooksessie, Stoppen met roken-campagne, infosessie ‘kruidenieren’, beweegadvies op maat, organisatie van een fruitweek, fietsen ter beschikking stellen van het personeel, seminarie ‘Bewegen is zilver, gezond bewegen is goud’, deelname aan lokale loop en regelmatige gezondheidscommunicatie via SMS en Facebook.” 

Waarom koos de jury voor Huishoudhulp Van Cauteren bvba als winnaar?
“Aandacht voor de gezondheid van medewerkers is een vanzelfsprekend onderdeel van het personeelsbeleid. Deze organisatie ‘ademt’ gezondheid uit, het is onderdeel van hun organisatiecultuur. Sinds 2008 worden er door de sterke trekkers ( zaakvoerder mevrouw Marie-Christine Van Cauteren en personeelbegeleidster mevrouw Mariëlle Moortgat) systematisch activiteiten aangeboden aan hun medewerkers, een moeilijk te bereiken doelgroep. Het gaat niet over one lucky shots, maar over een keten van activiteiten die de garantie op succesvolle en duurzame gedragsverandering vergroot. Ook de sterke lokale inbedding met een uitgebreid netwerk van partners, maakt dat deze organisatie een zeer goede inspiratiebron is voor andere KMO’s. Op periodieke wijze zijn er ook ontmoetingen met concullega-bedrijven waar ze hun visie over gezondheid uitdragen, op die manier spelen ze een voorbeeldige trekkersrol die anderen kan inspireren.”

Lees hier het interview in Manager Magazines van de winnaar van de nv gezond-award 2012 in de categorie ‘individuele KMO’.

Weten hoe dit er in de praktijk aan toe ging?
Bekijk hier de presentatie van Huishoudhulp Van Cauteren op de prijsuitreiking van de nv gezond awards 2012 .

Nog meer info nodig?
Neem contact op met Marie-Christine Van Cauteren (Zaakvoerder) – marie-christine@hvancauteren.be


design by Zimbo & implementation by e2e NV