U bevindt zich hier:  Toolbox Leefstijladvies

Leefstijladvies

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Wat houdt leefstijladvies in?

De leidraad leefstijladvies wil deskundigen een houvast bieden om werknemers zo optimaal mogelijk te ‘triggeren’ om gezond gedrag te bevorderen. 
Met het leefstijladvies willen we de werknemer een stapje verder krijgen in het veranderen van zijn eet-, beweeg- en/of rookgewoonten en dit door gebruik te maken van motiverende gesprekvoering. Motiverende gespreksvoering heeft als doel  om in beperkte tijd mensen te ‘motiveren’ zodat zij zélf hun gedrag willen veranderen en vervolgens de stap naar verdere ondersteuning zetten.

Waarom leefstijladvies?

Het geven van leefstijladvies door deskundigen is belangrijk om 2 redenen:

  • Werknemers die er nog niet aan denken om hun eet- of beweegpatroon aan te passen, worden door het leefstijladvies met de neus op de feiten gedrukt. Hun conditie is niet al te best, hun gewicht, BMI en bloeddruk zijn niet optimaal. Een bedrijfsarts, diëtiste en/of bewegingsdeskundige geeft advies op maat om die eerste stapjes naar een gezonde leefstijl te zetten.
  • Oudere werknemers die al een lange tijd niet actief zijn, krijgen een duwtje in de rug. Vaak vragen ze zich af of bewegen of sporten nog wel iets voor hen is. Het leefstijladvies kan hen het nodige vertrouwen geven om opnieuw te bewegen of te sporten.

Handige instrumenten om aan de slag te gaan:

Leidraad voor het leefstijladvies

Invulfiche

Folders

- Cardiovasculair risico

- Beweegt u voldoende

- Gezond eten thuis en op het werk

- Gezond eten tijdens ploegenwerk 


design by Zimbo & implementation by e2e NV